Nyheter!

Nylige anmeldelser

«Døde øyne ser ikke» er nervepirrende og fartsfylt krim. Vik kan fort bli en av Norges fremste krimforfattere, et ikon innen dramatisk og krim med driv. Jeg er sulten på mer fra Vik, og det kommer du garantert også til å bli etter å ha lest denne!

"Døde øyne ser ikke" av Jan-Erik Vik

Simen Ingemundsen, Randaberg.24.no

Dette er en sterk historie om en hel søskenflokk som ble angitt av sin mor. Hva som foregikk i hodet hennes, kan man bare lure på. Var hun blindet av forelskelse? Det er uansett helt umulig å forstå at en mor kan gjøre sånt. Dette er en viktig del av historien, og en bok som må leses!

"Angitt av mamma" av Oddvar Schjølberg

Anne Lise Johannessen, Hverdagsnettmagasinet

Dette er et mysterium som griper fatt i deg og fillerister deg. Hadde jeg kunnet gitt «Den som hengir seg til djevelen» flere øyne på terningen hadde jeg glatt gjort det.

"Den som hengir seg til djevelen" av Lars Helle

Simen Ingemundsen, Randaberg.24.no

Akkurat så artig og lettbent som en feelgood-krim skal være! Tenker du «Torsdagsmordklubben» så befinner vi oss i samme gate. Og det er et kompliment!

"Sofienbergmysteriet" av Tommy Ueland

Forfatter og bokblogger Geir Tangen

Gjennom plott, persongalleri og miljøbeskrivelser leverer han kvalitet fra side til side. Denne kriminalromanen er blant mine topp 5 favoritter dette året.

"En sult som ikke kan stilles" av Lars Helle

Simen Ingemundsen, Randaberg24.no

«Remis» er en pulsøkende thriller av internasjonalt format. Dette er en forfatter vi kommer til å høre mye fra framover.

"Remis" av Jan Westbye

Simen Ingemundsen, Randaberg24.no

En litterære reise av de sjeldne! Jeg tar av meg hatten, for dette er noe av det beste jeg har lest av en debutant.

"Paradis" av Frøydis Lilledalen

Simen Ingemundsen, Randaberg24.no

Eksepsjonell krim, Språket flyter fint, ikke et kjedelig øyeblikk, karakterene er troverdige og handlingen realistisk. Her får leserne alt en kriminalroman skal inneholde, pluss litt til. Jeg tar av meg hatten for dette prakteksemplaret av en krim.

"Rovdyr" av Erling Gangsøy Greftegreff

Simen Ingemundsen, Randaberg24.no

Som krimforfatter er en alltid på jakt etter den fengende historien. Den som tar et ballegrep om leseren og holder ham fast gjennom flere hundre sider uten å slippe tak. ... «Savnet» er en herlig Cold Case-krim som engasjerte meg fra første stund. ... Den gnagde på hjernebarken mens jeg var på jobben, i butikken, og i alle mulige andre trivielle gjøremål. Alt jeg ville var å lytte videre. Det alene viser at forfatteren har klart det aller viktigste, nemlig å trollbinde leseren. Suge leseren inn i den fiktive verdenen med hud og hår. Jeg elsker det når slikt skjer.

"Savnet" av Vibecke Groth

Forfatter og bokblogger Geir Tangen

Dette er fjorårets skjulte krimperle. Med sin syvende og beste krimroman fortjener norske Eie Larsen å nå ut til en større leserkrets. I denne solide krimromanen må politimannen Eddi Stubb kjempe mot tiden for å oppklare en kidnapping i Larvik, og det blir så spennende at man lett leser hele boken på en gang. Boken er ikke anmeldt i VG tidligere, men får herved terningkast 5!

"Så ble det kaldt" av Frode Eie Larsen

VG tipser om de beste krimbøkene til påsken 2021

Frode er en verdig vinner, fordi han har klart å snekre sammen et fabelaktig godt plott og den innfrir til de grader med sin innmari gode fremdrift. Boken har korte kapitler som fremstår som tiltalende på leseren og disse korte kapitlene bidrar til at leseren henger lettere med når historien veksler mellom forskjellige perspektiv. Historien oppleves som givende og pirrende da det er vanskelig å vite hvem som står bak ugjerningene i historien. Larsen har gjort en genistrek ved å kaste ut forskjellige ledetråder som konstant har potensiale for å føre leseren på villspor. Juryen slet med å gjette hvem som sto bak ugjerningene før boken avslørte det. Frode har uten tvil skrevet sin beste bok til nå.

"Så ble det kaldt" av Frode Eie Larsen

Vinner av Sølvkniven 2021

Tonje Lissandrins dikt er en poetisk rapport fra Italia det siste året. Italia-bilder strømmer på. Gjennom hennes Italia-bilder, gjennomgår jeg minner fra pandemiens start, fra de første utbruddene, utviklingen, og andre reiser, minner og planer for Italia-turer. Det er mange, mange dikt her, vakre, triste og sterke. Jeg anbefaler denne diktsamlingen veldig sterkt og med Italia i mitt hjerte. ❤ . Dette er en samling jeg kommer til å lese i flere ganger.

"Rød Sone" av Tonje A.Lissandrin

Artemisias verden, bokblogg

Nytt på Instagram!